RUSKA – seminaari ja juhla

_MG_5035[1]

Juhlaväkeä. Kuva: Björn Karlsson

18-20 syyskuuta vietethin toista kertaa RUSKA-seminaaria ja juhlaa. Tällä kertaa Ylikaihnuun fiinissä hotelissa. Teemana oli minuriteetit kohtaava toisia ja majuriteettiä. Seminarissa oli kaiken kaikkihaan 80 osanottajaa. Kaikki viis vähemistöä olit myötä ja net kohtasit suuria kieliä. Seminaari oli Barents Publisherin järjestämä. Bengt Pohjasen uusin teos, Karkaavia runoja, esitethin. Teos puhhuu 42 kieltä. Samala Barents Publisher julkasi Naib Bedhon irjan Sahara. Bedho oon pakolainen ja kirjassa se kertoo hänen matkasthaan Pajahlaan.

_MG_5138[1]

Grand Arctic Hotel tarjosi yllätyksen. Ilotulitus vähemistöjen kunniaksi.
Kuva: Björn Karlsson

_MG_5048[1]

Iltajuhlassa jaethiin palkintoa: Äänikirjapalkinto Natasha Hedlundile, e-kirjapalktinto Hannu Töyrylälle, kääntäjäpalkinto Michal Kovarsile ja nuorten palkinto Emma Petersonille Minnesothaan.

_MG_5037[1]

Lapset triivastuit juhlassa. Kuva: Björn Karlsson

18-20 september hölls HÖSTGLÖD-seminariet för andra gången. Seminariet samlade sammanlagt 80 deltagare från många länder. Alla fem minoriteter var representerade. Bengt Pohjanens diktsamling som talar 42 språk presenterades. Även Naib Bedhos bok på tigrinja, Sahara, släpptes. Naib Bedo är flykting och i boken berättar han om sin resa till Pajala. Barents Publisher stod för arrangemanget i samarbete med Meänmaa, Meänmaan teatteri, Meänmaa författarförening, Norrbottens läns landsting och kulturrådet. Vid kvällens fest delades kulturpriser.

_MG_5043[1]

Tanja Hagert laulu, Metzi ja Kyösti komppasit.
Kuva: Björn Karlsson

Kategoria(t): UUTISIA. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.