Erik Forsman (7), Sagan om slottet

Sagan om slottet

För 100 år sedan fanns de fyra fattiga män som gick på gatorna. En dag så hittade männen en gammal hydda den var rutten Men den var stor och hade tegel stenar så tänkte de ett tag. Men sen kom en av dem på något han sa att de kunde bygga ett slott dom andra tänkte efter en stund men dom  gick med på det. Också började bygga efter 10 år var de klara. Men sen byggde någon annan ett slott och de vart krig. Männen hade samlat in 90 personer, ett lag hade bössa och ett lag hade svärd och så gav de sig ut i krig. 20 personer vart döda. Dom två bästa skulle precis mötas de var jätte jämt men de fattiga segrade så det vart fred och slottet var helt.

Slut Erik Forsman

Kategoria(t): Lasten kirjotuksia/Barnens berättelser. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.