Forsmannin Erkki (7 v), Satu slotista

Satu slotista

Sata vuotta aikaa oli neljä köyhää miestä, jokka marsit katuja pitkin. Yhtenä päivänä miehet löysit vanhaan mökin, joka oli lahonu. Mutta se oli iso ja siinä oli tiiliskiviä niin net hunteerasit vähäsen. Mutta silloin yks näistä hoksasi jotaki ja sano ette net saattasit rakentaa slotin ja net toiset hunteerasit vähäsen aikaa mutta net menit siihen myötä. Ja aloit rakenthaan ja kymmenen vuen päästä net olit valhmiit. Mutta sitte joku toinenki rakensi slotin ja tuli sota. Miehet kokosit 90 henkeä. Yhelä laakila oli pyssyt ja toisela miekat ja niin net lähit sothiin. 20 henkeä kuoli. Kaks parasta piti kohata mutta net olit villin jämttiä mutta köyhät voitit ja tuli rauha ja slotti oli kunnossa.

 

Loppu Erik Forsman

 

Kategoria(t): Lasten kirjotuksia/Barnens berättelser. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.